Akçakoca’nın nüfusu kaç?
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı bölge nüfus rakamlarını açıkladı. Bir önceki yıla göre artış gösteren Akçakoca’nın nüfusu 41 bin 363’e ulaştı.
Akçakoca neyi ile meşhur?
Akçakoca Melengücceği tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” adını alan Türklerin geleneksel üretim yöntemiyle hala sürdürülen 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Osmanlı Sarayı mutfağına da giren bu eşsiz lezzet, ilimizin coğrafi olarak belirlenmiş ürünlerinden biridir.
Akçakoca Düzceden önce nereye bağlıydı?
İdari olarak daima Bolu’ya bağlı olan Akçakoca, 1999 yılında Düzce’ye bağlanarak il olmuştur. Akçakoca, idari olarak şu aşamalardan geçmiştir.
Akçakocada kaç köy var?
İlçe idari yapısı itibarıyla 43 köy ve 1 merkez belediyeden oluşmaktadır.
Düzce’nin nüfusu kaç 2024?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Düzce’nin nüfusu yüzde 11 arttı. Bir önceki yıl 405 bin 131 olan nüfus, 4 bin 734 kişi artarak 409 bin 865 kişiye yükselirken, erkek nüfus 204 bin 734 kişi, kadın nüfus ise 205 bin 131 kişi oldu.
Karasu’nun nüfusu kaç?
Karasu’nun yerli nüfusu Laz, Gürcü, Yunanistan, Bosna ve doğu illerinden gelen göçmenlerden oluşmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu ADNKS verilerine göre 31.12.2022. İlçemizin toplam nüfusu 68.844, merkez nüfusumuz ise 46’dır.
Düzce Akçakoca’da ne yenir?
Akçakoca’da ne yenir? Pancarlı pide, sarı Akçakoca fındığı, melengüçceği tatlısı, füme balık, kestane balı, fındık tahin helvası
Akçakoca’da denize girilir mi?
Düzce’ye 37 kilometre uzaklıkta bulunan Akçakoca, ilin en büyük ilçesidir. Akçakoca, dünyada nadir bulunan siyah incili plajları, mavi bayraklı plajları, soya kayalıkları ve 35 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanan yemyeşil doğasıyla bölgenin parlayan yıldızıdır.
Akçakoca Düzce arası kaç kilometredir?
Bu uçuşların ortalama bilet fiyatı 330 TL civarındadır.
Akçakoca kaçıncı derece deprem bölgesi?
Jeologlara göre Akçakoca daha önce 3. derece deprem bölgesindeydi. 2000 ve 2001 yıllarında bazı jeologlar Akçakoca’yı 2. derece deprem bölgesine yerleştirmişti. Orman alanı 2077 hektardır.
Düzceyi kim il yaptı?
1999 yılına kadar Bolu’nun ilçesi olan Düzce, 1999 Gölcük depremi ve 1999 Düzce depreminin ardından il statüsüne kavuştu. İl statüsüne kavuşma kararı 57. Türk Hükümeti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınmış ve 9. Türk Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından onaylanmıştır.
Düzce’nin eski ismi nedir?
Düzce, Orhan Gazi’nin komutanlarından Konuralp Bey’in 1323 yılında Bizans Tekfurları ile yaptığı savaşlar sonucunda Osmanlı topraklarına katılmıştır. Bu dönemde Düzce, Konsapa adını almıştır. O dönemdeki yerleşim merkezi Gümüşabadı’dır. Daha sonra ilçe merkezi Üskübü adını almıştır.
Akçakoca’da yaşanır mı?
Akçakoca’da çok para kazanamayabilirsiniz ama doğayla, insanlarla ve stressiz bir hayatla mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz. 10 dakikada birçok alışveriş merkezine gidemezsiniz ama evinizden 10 dakika uzaklıktaki herhangi bir yerde oturup manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Herhangi bir ağacın gölgesinde özgürce mangal yapabilirsiniz.
Akçakoca nasıl bir yer?
Akçakoca, Düzce’nin en dikkat çeken turistik ilçelerinden biridir. İlçedeki gece hayatı özellikle yaz aylarında hareketlenir. Eğlence mekanlarının sınırlı sayıda olduğu ilçede, arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirmeniz mümkündür. Tüm mekanlar sahilde yer almaktadır.
Akçakoca ne zaman ilçe oldu?
23 Haziran 1934 tarihinde belediyeden ilçeye dönüştürülmüş ve Akçaşehir ismi, bölgeyi fetheden Akçakoca Bey’in ismine izafeten 7 Eylül 1934 tarihinde AKÇAKOCA olarak değiştirilmiştir.
Akçakoca Belediye Başkanı kim?
Fikret AlbayrakAkçakoca / Belediye Başkanı
Akçakoca Düzce arası kaç kilometredir?
Bu uçuşların ortalama bilet fiyatı 330 TL civarındadır.
Düzce Çilimli’nin nüfusu ne kadar?
Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıkladı. Türkiye’nin nüfusu 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla 80 milyon 810 bin 525 kişi oldu. Çilimli merkez ilçesinin nüfusu 2017 yılında yüzde 5,8 artarak 10 bine yükselirken, ilçenin toplam nüfusu yüzde 1’dir.
Akçakoca ismi nereden gelir?
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından yaklaşık 11 yıl sonra Akçaşehir, 23 Haziran 1934 tarih ve 2529 sayılı Kanunla Bolu İli’ne bağlı bir ilçe haline getirilmiş, 7 Eylül 1934 tarihinde ise Akça Koca Bey’in adı verilerek Akçaşehir’in adı Akçakoca olarak tescil edilmiştir.