Çekme belgeli nasıl devir verilir?
Bir aracın çekme ruhsatıyla satın alınıp alınamayacağı sorulduğunda, çekme ruhsatlı bir aracın devredilemeyeceği cevabı verilir. Ancak, çekme ruhsatlı bir araç satın alırsanız, yola çıkmadan önce aracı yeni yasal sahibi olarak kendi adınıza kaydettirmeniz gerekir.
Çekme belgeli araç masrafı ne kadar olur?
Araç muayene ücreti; Çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlarda ortalama maliyet 3.432 TL, çekme belgeli araçlarda 927 TL, çekme belgeli araçlarda 1.821 TL, çekme belgeli binek otomobiller, çekme belgeli minibüsler gibi araçlarda ise 2.432 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 1.000-1.500 TL arasındadır.
Çekme belgesi nasıl kaldırılır 2024?
Çekme belgesini nasıl kaldırabilirim? Çekme senedinin kaldırılabilmesi için aracın öncelikle muayeneden geçmesi gerekir. Muayene merkezinden araç kimlik raporunu aldıktan sonra noterden kalıcı lisans başvurusunda bulunabilirsiniz.
Çekme belgeli araç satarken sigorta yapılır mı?
Çekme izni olan araçlar genellikle ciddi hasar görmüş araçları içerir. Bu nedenle, çekme kağıtlarıyla araçları sigortalayan sigorta şirketleri vardır. Bu durumda, araçlar sigorta şirketi ve araç sahibi arasındaki karşılıklı anlaşmayla sigortalanabilir.
Çekme belgeli araç noter satışı olur mu?
Çekme belgesi olan araçların bu süreçte sürülmesine izin verilmez. Ancak çekme belgesi olan araçlar noter aracılığıyla alınıp satılabilir.
Çekme belgesi ücreti 2024 ne kadar?
2024 yılı için çekici ruhsatı ücreti 265,90 TL’dir. Başvuru yaptığınız yere göre ücret değişiklik gösterebilir.
Çekme belgeli aracın muayene ücreti ne kadar?
Çekme belgesi için araç muayene ücretinde yapılan artışla birlikte traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.
Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?
Çekme belgesi olan bir araç muayene borcu doğurur mu? Çekme belgesi olan araçlar vergi ve cezalar açısından borca tabi değildir. Ancak araç çekme belgesinden önce muayene edilmediği için takip muayene borcu olup olmadığını netleştirmelisiniz.
Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılıyor?
Çekme belgeli satışlarda ilginç olan şey, araç sahibinin ilgili noter kurumuna doğrudan ulaşarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genellikle birkaç saat içinde tamamlanır. Çekme belgeli satış, trafik müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve gerekli araç muayenesinin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilebilir.
Çekme belgeli araç aldım ne yapmaliyim?
Aracın çekme belgesi ile muayeneye getirilmesi için öncelikle muayene randevusu alınması gerekmektedir. Daha sonra trafik tescil ofisine başvuruda bulunulması ve Ek 33/A belgesinin alınması gerekmektedir. Belge alındıktan sonra araç 7 gün trafiğe çıkabilir.
Çekme belgeli araca muayene randevusu nasıl alınır?
TÜVTÜRK web sitesi üzerinden araç muayene randevusu almak için buraya tıklayın. Web sitesinin yanı sıra haftanın 6 günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren 0 850 222 8888 numaralı araç muayene randevu telefon numarasından çağrı merkezinden de randevu alabilirsiniz.
Çekme belgeli aracın sigorta borcu olur mu?
Çekme belgesi olan araçlar belirli bir süre sigorta ve vergiden muaftır. Ancak, çekme belgesi olan bir aracı geçersiz kılmadan yolda kullanamayacağınızı da unutmamalısınız.
Çekme belgeli araç muayeneye nasıl giderilir?
Ve trafiğe çıkması yasak. Trafiğe çıkması yasak olan bir çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik idaresine başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca yolda sürülmesine izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.
Çekme belgeli araç devir verilir mi?
Çekme belgesi olan araçlar diğer araçlar gibi alınıp satılabilir. Bunun için noter aracılığıyla devir işlemlerinin yapılması gerekir. Aracın plakası değiştirilecekse bu işlem noter aracılığıyla yapılır.
Çekme belgeli aracın muayene borcu nereden öğrenilir?
Teknik inceleme iznini, sorumlu vergi dairesinden veya çevrimiçi bilgi alınabilen vergi dairesi veya ofislerinden alabilirsiniz. Ayrıca istasyonlarımızda Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan sorgu ekranları aracılığıyla vergi borçlarına ilişkin bilgi alabilirsiniz.
Trafikten Çekme Belgesi araç Nasıl Satılır?
Çekme belgesi olan araçların satışı yalnızca noter aracılığıyla gerçekleşir. Araç sahibi doğrudan noter kurumuyla iletişime geçmeli ve satış sürecini başlatmalıdır. Bu süreç genellikle birkaç saat içinde tamamlanır.
Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?
Çekme belgesi için araç muayene ücretinde yapılan artışla birlikte traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.
Çekme belgeli motor aldım ne yapmalıyım?
Aracın çekme belgesi ile muayeneye getirilmesi için öncelikle muayene randevusu alınması gerekmektedir. Daha sonra trafik tescil müdürlüğüne başvuruda bulunulması ve Ek 33/A belgesinin alınması gerekmektedir. Belge alındıktan sonra araç 7 gün trafiğe çıkarılabilir. Araç için trafik izni alındıktan sonra araç muayeneye getirilebilir.
Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için ne yapmalı?
Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekmektedir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca trafiğe çıkmasına izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.